Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.
Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.

zhthtetimios

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ζητείται τίμιος a.k.a Ζητείται τίμιος γαμπρός

Έτος: 1963

Διάρκεια: 87′

Είδος: Κωμωδία

Εταιρία παραγωγής: Βεδουράς Φιλμ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κωνσταντίνου (I)

Σενάριο: Δημήτρης Κεχαϊδης , Βασίλης Ανδρεόπουλος , Ναπολέων Ελευθερίου , Νίκος Τσιφόρος

Παραγωγός: Σταύρος Βεδουράς

Φωτογραφία: Γιάννης Πουλής

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (ζητιάνος) , Νίκος Σταυρίδης (I) (Δημήτρης Γιαννόπουλος) , Κώστας Βουτσάς (Παντελής) , Μάρθα Καραγιάννη (Μαρία) , Κώστας Κακκαβάς (Κώστας) , Ελένη Μαβίλη (Μαρίνα) , Γιώργος Κάππης (Σωτήρης) , Κάκια Κοντοπούλου (Ελένη) , Νίκος Φέρμας (μπράβος) , Νάσος Κεδράκας (Αναστάσης) , Κώστας Μποζώνης (Μεγάλος) , Γιώργος Τζιφός (ταβερνιάρης) , Ζαννίνο (μπράβος) , Δημήτρης Κατσούλης (Σοφρώνης) , Νάντα Τζάκα , Στάθης Χατζηπαυλής(διευθυντής) , Νίκος Τσαχιρίδης , Σοφία Παπαδοπούλου , Μαρία Λαδικού , Χρήστος Κύρκος , Βαγγέλης Περπινιάδης (τραγούδι)

Πλοκή: Ένας ζητιάνος (Μίμης Φωτόπουλος) γίνεται ο συνδετικός κρίκος και σχολιαστής τεσσάρων αυτόνομων ιστοριών, βγαλμένων από την καθημερινή ζωή.

1η ιστορία: Δυο ζευγάρια συναντιούνται σ’ ένα απόμερο καφενεδάκι. Το πρώτο είναι η Μαρία (Μάρθα Καραγιάννη) και ο Σωτήρης (Γιώργος Κάππης), το δεύτερο η Ελένη (Κάκια Κοντοπούλου), αδελφή του Σωτήρη και ο Παντελής (Κώστας Βουτσάς), αδελφός της Μαρίας. Οι δυο κοπέλες, συνάδελφοι στο γραφείο, κανόνισαν ραντεβού ώστε να πείσουν τους αγαπημένους τους να τις παντρευτούν.

2η ιστορία: Η προσπάθεια μιας κοπέλας και του ψιλικατζή της γειτονιάς (Νάσος Κέδρακας), να ειδοποιήσουν κάποιον Δημήτρη Γιαννόπουλο (Νίκος Σταυρίδης), υπάλληλο μιας μεγάλης εταιρείας ότι η γυναίκα του γεννά. Και στη συνέχεια το δίλημμα του Γιαννόπουλου που έχει ήδη μάθει από ένα άλλο τηλεφώνημα ότι η μητέρα του πεθαίνει, σε ποιο από τα δυο προσφιλή του πρόσωπα να πάει πρώτα.

3η ιστορία: Όσα συμβαίνουν στο κουτούκι όπου πάει να ξεχάσει τον πόνο του ο ζητιάνος. Εκεί μια ομάδα βαρύμαγκες, (Νίκος Φέρμας, Νίκος Τσαχιρίδης και Ζαννίνο), αναμένουν την άφιξη του μεγάλου (Κώστας Μποζώνης), ο οποίος ενοχλείται από την παρουσία του ζητιάνου και του ζητά να φύγει, εκείνος όμως αρνείται και έτσι τον δέρνειι!

4η ιστορία: Την απόφαση του Κώστα (Κώστας Κακκαβάς), ενός νέου ερωτευμένου με τη Μαρίνα (Λένα Μαβίλη), την κόρη του ζητιάνου να ξενιτευτεί. Προτού φύγει παντρεύεται την καλή του και αποδέχεται κάτι που πάντα ήξερε: ότι ο πατέρας της είναι ένας ζητιάνος που άλλοτε παριστάνει τον τυφλό και άλλοτε τον κουφό για να τύχει ελεημοσύνης από τους περαστικούς.

play-button-icon-png-0.png

Πηγή: RetroDB.gr