Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.
Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.

%ce%b7%ce%b6%cf%89%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%ad%ce%bd%ce%b11961

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η ζωή μου αρχίζει με σένα

Έτος: 1961

Πρεμιέρα: Οκτώβριος 1961

Διάρκεια: 92′

Είδος: Δραματική

Εταιρία παραγωγής: Παρθενών Φιλμ

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φυλακτός

Σενάριο: Φίλιππος Φυλακτός

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Συγγραφέας: Θ. Άνθιμος

Φωτογραφία: Κώστας Μαργαρίτης

Ηθοποιοί: Νίκος Ξανθόπουλος , Γιώργος Μούτσιος , Πάρη Λεβέντη , Λαυρέντης Διανέλλος , Ράλλης Αγγελίδης , Μαλαίνα Ανουσάκη , Νίκος Τσαχιρίδης , Τάσος Γιαννόπουλος (I) , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Γιάννης Βογιατζής (I) , Τάκης Μηλιάδης , Άσπα Νακοπούλου , Αθηνά Κώνστα , Ράλλης Αγγελίδης , Τάκης Καραβασίλης, Λουϊζα Ξηνταράκη , Μηνάς Γιώτης (χορός) , Ρέα Μανέλλη (χορός)

Πλοκή: Ένας υποπλοίαρχος του ελληνικού βασιλικού ναυτικού, ο Δημήτρης Λεοντόπουλος, χαρακτήρας με ιδιάζουσα αλαζονεία και εγωισμό, έχει μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου είχε πάει για μετεκπαίδευση. Η κοπέλα με την οποία σχετιζόταν, η Νανά, του γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω συνέχεια στη σχέση τους. Αρκετό καιρό μετά, η Νανά γοητεύεται από έναν ταπεινής καταγωγής αξιωματικό και συνάδελφο του Δημήτρη, τον υποπλοίαρχο Αλέξη Πάλμα, τον οποίο ο Δημήτρης μισεί θανάσιμα επειδή πήρε διαζύγιο από την αδελφή του. Το μίσος του βέβαια τώρα διογκώνεται υπέρμετρα, όταν μαθαίνει ότι ο Αλέξης συνδέεται ερωτικά με τη Νανά. Κατά τη διάρκεια των τακτικών υποβρυχίων γυμνασίων του Πολεμικού Ναυτικού, ο Δημήτρης παγιδεύεται στο βυθό, αλλά σώζεται χάρη στην αποφασιστικότητα του διοικητή τους, και ο Αλέξης, που πέρασε από κοντά του και δεν τον είδε, κατηγορείται για σκόπιμη εγκατάλειψη συναδέλφου σε ώρα κινδύνου. Ο Δημήτρης θεωρεί την κατάσταση σαν ιδανική ευκαιρία για εκδίκηση, αλλά η επιστροφή της αδελφής του στην Ελλάδα και τα όσα του εκμυστηρεύεται αυτή για το χωρισμό της με τον Αλέξη – εκείνη εγκατέλειψε τον Αλέξη για κάποιον άλλο, και όχι αυτός–, τον κάνουν να μεταμεληθεί και να αφήσει κατά μέρος τις αντιδικίες. Ο Αλέξης αθωώνεται, και έτσι μπορεί πλέον να χαρεί τη ζωή του με τη Νανά.

play-button-icon-png-0.png

ΠΗΓΗ: RETRODB.GR