Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.
Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.

%ce%b7_%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1_%cf%84%ce%bf%cf%85_%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85_%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b1_%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η κυρία του κυρίου

Έτος: 1962

Πρεμιέρα: 12 Μαρτίου 1962

Διάρκεια: 85′

Είδος: Κωμωδία

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος

Μουσική σύνθεση: Κώστας Κλάββας

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος , Γκέλυ Μαυροπούλου , Χρήστος Τσαγανέας , Καίτη Πάνου , Μπέτυ Μοσχονά , Περικλής Χριστοφορίδης , Βάσος Ανδρονίδης , Πόπη Λάζου , Γιάννης Βογιατζής (I) , Νότα Παρούση , Λιάνα Ορφανού , Χρυσούλα Ζώκα (χορεύτρια) , Μανώλης Καστρινός (χορευτής)

Πλοκή: Ένας ευσυνείδητος και καθ’ όλα έντιμος υπάλληλος, ο Μηνάς Κανούδης, είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες της εταιρείας Πυρσός. Απόλυτα συνεπής στα καθήκοντά του. Η γυναίκα του η Εύα είναι πιστή και υπάκουη σύζυγος, και ασπάζεται τις αρχές του άντρα της. Από καιρού εις καιρόν όμως ζηλεύει τα μεγαλεία, όπως τις γούνες ή τα κοσμήματα. Μια μέρα την πλησιάζει ο προϊστάμενος του άντρα της, ο Κοσμάς, και την πείθει, με το αζημίωτο βέβαια, να υποδείξει στον Μηνά κάποιον δικό του προμηθευτή. Στο κόλπο είναι και ο Θεοφάνης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Πίσω από την πλάτη του Μηνά αρχίζουν να παίρνουν τις μίζες τους, αυτό όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μια μέρα γίνονται αντιληπτοί. Τότε ο χαμηλών τόνων Μηνάς σηκώνει το πραγματικό του ανάστημα και κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του.

play-button-icon-png-0.png

ΠΗΓΗ: RETRODB.GR