Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.
Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Μπροστά στην αγχόνη a.k.a. Μια σφαίρα για μένα

Έτος: 1968

Διάρκεια: 103′

Είδος: Περιπέτεια

Εταιρία παραγωγής: Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Φιλμ

Σκηνοθεσία: Κώστας Ασημακόπουλος

Σενάριο: Κώστας Ασημακόπουλος

Μουσική σύνθεση: Νίκος Μαμαγκάκης

Συγγραφέας: Κώστας Ασημακόπουλος

Φωτογραφία: Ανδρέας Αναστασάτος

Ηθοποιοί: Ανδρέας Μπάρκουλης (Αλέκος Λίβας) , Σπύρος Φωκάς (Τίμος) , Πέτρος Φυσσούν (Τηλέμαχος) , Μάρω Κοντού (Στέλλα Λίβα) , Άγγελος Αντωνόπουλος (ταγματάρχης Stevens) , Μιχάλης Νικολινάκος(Γρηγόρης) , Ρίτα Μουσούρη , Μιράντα Μυράτ , Βασίλης Ανδρεόπουλος , Μίλτος Κοντέας , Μαίρη Λαλοπούλου , Βασίλης Καϊλας , Γιώργος Τσιτουρίδης , Ιωάννα Αρώνη , Μάριος Λαέρτης , Χάρης Ζωίδης , Τάκης Σταυρινίδης , Θεόδουλος Μωρέας , Μιμίκα Νιάβη , Αλέκα Μακρή

Πλοκή: Ένας αγωνιστής (Πέτρος Φυσούν), αφού συναντήσει ένα φίλο του, τον Γρηγόρη (Μιχάλης Νικολινάκος), μεταφέρεται από το βουνό στην Πάφο για περιποίηση των τραυμάτων του και αιχμαλωτίζεται από τους Άγγλους. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του θα υποστεί φριχτά βασανιστήρια. Η δεύτερη ιστορία αφηγείται την περιπέτεια του τραυματισμένου Γρηγόρη που βρίσκει καταφύγιο σε ένα μοναστήρι.

Μια μοναχή αναλαμβάνει να έρθει σε επικοινωνία με έναν άλλον αγωνιστή (Ανδρέας Μπάρκουλης) για την οργάνωση ενός σαμποτάζ. Θα ερωτευθεί τον νεαρό αλλά χωρίς ελπίδα να καρποφορήσει το αίσθημά της.

Στην τρίτη ιστορία, μια Κύπρια (Μάρω Κοντού) ερωτεύεται έναν Άγγλο αξιωματικό (Άγγελος Αντωνόπουλος) και κατηγορείται για προδοσία. Μόνο μετά την αποχώρηση των Άγγλων, θα λάμψει η αθωότητά της.

play-button-icon-png-0.png

Πηγή: RetroDB.gr