Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.
Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.

zitianos

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Ο ζητιάνος

Έτος: 1982

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 8 Σεπτεμβρίου 1982

Ημέρα προβολής: Τετάρτη

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 13

Διάρκεια επεισοδίου: 45′

Είδος: Δραματική

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Ηρακλής TV

Σκηνοθεσία: Μάριος Ρετσίλας

Σενάριο: Γιώργος Μυλωνάς

Συγγραφέας: Ανδρέας Καρκαβίτσας

Μουσική σύνθεση: Βασίλης Τενίδης

Φωτογραφία: Γιώργος Αντωνάκης

Σκηνικά: Αντρέας Σαραντόπουλος

Ηθοποιοί: Ανέστης Βλάχος (Τζιριτοκώστας (Ζητιάνος)) , Κική Διόγου (Κρυστάλλω) , Ντίνος Δουλγεράκης (Μπιρμπίλης) , Λευτέρης Ελευθεριάδης (Βαλαχάς) , Χρήστος Ζορμπάς (Μαγουλάς) , Σοφία Ολυμπίου (Στάμω) , Γιώργος Σαπανίδης (Κράπας) , Λάζος Τερζάς (Παπαρίζος) , Βασίλης Τσάγκλος (Πρόεδρος) , Μαργαρίτα Ανθίδου(Παναγιώτα) , Στέλλα Γερμενή (Κράπαινα) , Γιάννης Εμμανουήλ (Τρίκας) , Σπύρος Μπιμπίλας (Μουντζούρης) , Γιώργος Οικονόμου (I) (Ντεμή Αγάς) , Βαγγέλης Πετανίτης(Τζουμάς) , Γιώργος Πετρόχειλος (Χαδούλης) , Ελένη Σάνιου (Αννέτα) , Βαγγέλης Τραϊφόρος (Μίχος) , Καίτη Φούτση (Παπαδιά) , Αμαλία Γκιζά (Χαϊδεμένη) , Γιάννης Ευδαίμων (Μήτσος) , Βαρβάρα Κυρίτση (Λενιώ) , Πέτρος Φώσκολος (κάπελας) , Γιάννης Χειμωνίδης (γέρος) , Λεωνίδας Αδαμόπουλος (άντρας)

Περίληψη: Ο επαγγελματίας ζητιάνος Κώστας Τζιρίτης ή Τζιριτοκώστας αποφασίζει να αφήσει την επαιτεία σε όλη την Ελλάδα, τη Σμύρνη, τη Βουλγαρία και τη Βλαχία και να επικεντρωθεί στον Θεσσαλικό κάμπο, όπου οι Τούρκοι έχουν πια φύγει και οι μεγαλοτσιφλικάδες δεσπόζουν και εκμεταλλεύονται τους φτωχούς χωρικούς. Στην αρχή ξετυλίγεται η ιστορία του Μουντζούρη, του παραγιού. Η Χαϊδεμένη γεννάει δυο υγιέστατα μωρά, τον Μουντζούρη και μια κόρη, αλλά ο πατέρας τους για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από την επαιτεία τα παραμορφώνει. Η Χαϊδεμένη τρελαίνεται και ο Μουντζούρης μετά από χρόνια καταλήγει στα χέρια του Τζιριτοκώστα.

Ο Ζητιάνος και ο παραγιός του, ο Μουντζούρης, φτάνουν στο χωριό Νυχτερέμι, όπου εκμεταλλεύονται με κάθε μέσο και χωρίς ηθικούς φραγμούς την αφέλεια των αθώων και φτωχών κατοίκων. Οι κάτοικοι του χωριού αγανακτισμένοι από τον ζυγό του Ντεμή Αγά συζητούν στο καφενείο, ενώ ο Βαλαχάς, ο τελωνοφύλακας του χωριού, ξυλοκοπεί τον Ζητιάνο. Ο παπάς του χωριού, ο Παπαρίζος, σώζει τον Ζητιάνο…

Πηγή: RetroDB.gr

Eπεισοδια

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13