Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.
Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Σπαραγμός

Έτος: 1965

Διάρκεια: 86′

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Ηλίας Μαχαίρας

Σενάριο: Καίτη Δετζώρτζη

Μουσική σύνθεση: Νάκης Πετρίδης , Μπάμπης Μπακάλης

Παραγωγός: Ηλίας Μαχαίρας

Φωτογραφία: Γιώργος Τσακίρης (I)

Ηθοποιοί: Μάνος Κατράκης (Δημήτρης Νταλίκης) , Ανδρέας Ζησιμάτος (Στέφανος) , Μάρλεν Παπούλια (Ράνια, μνηστή Στέφανου) , Μαλαίνα Ανουσάκη (Άννα, μητέρα Στέφανου) , Ηλίας Ρούμπος (Κώστας) , Τζένη Γκούσκου , Μαρία Βασιλείου , Αλέκος Αρτσίτας (μικρός Στέφανος) , Στέλιος Χατζηπαύλου , Γιάννης Κρέστας , Σωτήρης Ρουκουνιώτης , Ευτυχία Παρθενιάδου , Πέτρος Αναγνωστάκης (τραγούδι) , Μαίρη Νταλμάς (τραγούδι) , Στράτος Διονυσίου (τραγούδι) , Ρίτα Σακελλαρίου (τραγούδι)

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Πλοκή: Ο Δημήτρης Νταλίκης, ηταν ιδιοκτήτης τράπεζας στο εξωτερικό. Καταστράφηκε, όμως, και με ελάχιστα χρεόγραφα, που του απέμειναν, γύρισε στην Ελλάδα. Με την κρίση στο χρηματιστήριο έχασε και αυτά μένοντας κυριολεκτικά “στην ψάθα”. Βρισκόταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας όταν γνώρισε την Άννα, μια χήρα με ένα αγοράκι, τον Στέφανο. Μια μέρα, ο Δημήτρης, προκειμένου να σώσει τον μικρό Στέφανο από βέβαιο θάνατο σε κάποια οικοδομή, τραυματίστηκε στα χέρια και έμεινε παράλυτος. Η δυστυχία έπεσε στο σπίτι τους και η Άννα αποφάσισε να δώσει το παιδί για υιοθεσία. Τα χρόνια πέρασαν και ο Στέφανος έγινε εισαγγελέας. Η σχέση του με την Ράνια, τη μνηστή του, επισφραγίστηκε με το γάμο τους, με τη μάνα του Στέφανου να παρακολουθεί από απόσταση.

Η Άννα, όμως, αρρώστησε και δεν είχε χρήματα ούτε για τα φάρμακα της. Έτσι ο Δημήτρης αποφάσισε να μιλήσει στον Στέφανο, αλλά δεν πρόλαβε γιατί η Άννα άρπαξε το όπλο και τον πυροβόλησε. Η υπόθεση οδηγείται στο δικαστήριο, όπου ο Στέφανος είναι εισαγγελέας στη δίκη. Είναι έτοιμος να καταδικάσει την Άννα, τη μητέρα του, χωρίς να το ξέρει. Τότε εμφανίζεται στο δικαστήριο ο Δημήτρης και αποκαλύπτει την αλήθεια. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του γίνεται “θαύμα” και σηκώνει το παράλυτο χέρι του. Μάνα και γιός ξανασμίγουν…

play-button-icon-png-0.png

Πηγή: RetroDB.gr